Beste leden,

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de NeFUB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De NeFub heeft met onmiddellijke ingang alle wedstrijden afgelast. Dit betreft een maatregel die ook voor de trainingen en andere bijeenkomsten geldt. Zodra er meer of anders nieuws is laten we dit via de website en/of training app weten.
 
Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn hoor ik dat graag.

Zie onderstaande persbericht vanuit de bond.

Alle floorballwedstrijden en -activiteiten die gepland zijn worden geannuleerd. 

 

Deze maatregel geldt voor alle teams en alle competities, ook wanneer op een bepaald moment op een bepaalde locatie minder dan 100 personen aanwezig zouden zijn. De NeFUB adviseert verenigingen dezelfde maatregel te nemen met betrekking tot clubgerelateerde activiteiten zoals trainingen. 

Wanneer de maatregelen aflopen gaat de NeFUB bekijken of floorballwedstrijden na deze datum volgens planning doorgang kunnen vinden en of (en in hoeverre) de competities vervolgd worden. We hopen op jullie begrip voor het feit dat we daar op dit moment nog geen beslissing over kunnen nemen.

Helaas is niet duidelijk of de maatregelen die de overheid bekend heeft gemaakt na 31 maart ook nog nodig zijn. De adviezen en maatregelen van het RIVM zijn gericht op het inperken dan wel vertragen van de uitbraak van het coronavirus. De NeFUB ondersteunt dat, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Wanneer nieuwe maatregelen noodzakelijk zijn volgt de NeFUB de adviezen van het RIVM en NOC*NSF en zullen verenigingen daar via de website en per mail van op de hoogte worden gebracht.

Voor vragen over het coronavirus en je eigen gezondheid raden we aan de Vragen & Antwoorden-pagina van het RIVM te lezen of contact op te nemen met het landelijk informatienummer. 

 

--

Met sportieve groet,
Gijs van den Brink.